Case

Egna tidigare produktioner

Exempel på tidigare engagemang och produktioner: radioprogram, handbok i livsberättande och inspirationssajt och temaluncher mereffekt.nu.

Typ

Egna produktioner och arrangemang

Kunder

Sveriges Radio, studieförbund och allmänheten

Producent & Författare

Jenny Eklund

Om uppdragen

Satsningar som fått ringar på vattnet

När man är en engagerad, nyfiken och kreativ typ, så finns det alltid nya områden att utforska och sprida information om. Elivos Jenny Eklund har alltid testat vingarna; från direktsändningar i P3 under journalistutbildningen (något hon aldrig skulle våga sig på idag) till att skriva böcker, göra serier om alltifrån livsåskådningsfrågor till vetenskapsradion.

Här är tre av de större satsningar som Jenny Eklund dragit igång vid sidan av sina vanliga jobb, tidigare under åren: Mereffekt.nu, radioprogramserier och Skriv ditt liv. Andra initiativ som inte ryms på den här sidan är t.ex. Ditt liv på 6 ord, Social Media Club Umeå, och en del andra arrangemang.

Vad Jenny gjorde

Exempel på produktioner

Mereffekt.nu

Det började med arrangemang av nätverksluncher som lockade hundratals människor i Umeå i början på 2010-talet, och slutade med en webbsatsning och onlinemagasin med distanskurs och nyhetsbrev med 2000 aktiva prenumeranter. 
Jenny startade konceptet Mer effekt för att få utlopp för de kombinerade intressena att stötta människor i utveckling med konkreta tips och lifehacks, att intervjua intressanta människor, och att skriva inlägg om viktiga ämnen – och utforska hur webb och onlinekurser kunde användas för utveckling. Mereffekt.nu lades ner 2016.

Radioprogram

Efter åren som journalist och redakör i SR, SVT och tidningar gjorde Jenny Eklund en rad radioprogram som frilansare, som sändes SR P4 Västerbotten. 

Så var det då: 29 program i en berättarserie där seniorer diskuterade livet förr och nu. Sänts i repris några gånger.

En glimt av livet: 10 program med personliga djupintervjuer om livsavgörande händelser. 

Marta: en personlig profil på fotbollsproffset som bodde i Umeå några år. 

Programmen går att lyssna på här. 

Skriv ditt liv

Jenny skapade konceptet, som startade som ett regionalt projekt, och därefter växte till en nationell rörelse. Grundidén handlade om att hjälpa seniorer att skriva sitt livs historia.

Handboken Skriv ditt liv trycktes i en mängd upplagor fram till 2018. Boken finns tyvärr inte längre att få tag på, även om efterfrågan fortfarande är stor.

2005-2013 inspirerade Jenny Eklund hundratals seniorer att skriva sin livsberättelse och höll kurser + föreläste runtom i landet. Fick utmärkelserna Årets Folkbildare och Trampcykelpriset för sin gärning.

Portfolio

Fler case